Veelgebruikte detectiemethoden

Lekkages zijn vaak met het blote oog niet of nauwelijks waar te nemen, omdat ze te klein zijn of verstopt zitten onder de vloer of in een muur van uw woning. Lekdetectie bedrijven maken gebruik van verschillende, geavanceerde detectiemethoden voor het schadevrij opsporen van de oorsprong en de aard van ieder lek. Dankzij deze methoden is het niet nodig om te hakken en breken en zijn daarom ook herstelwerkzaamheden onnodig.

Woont u in Eindhoven of omgeving? Dan kunt u met een lek altijd terecht bij Lekkage Expertise Nederland B.V.. Wij maken gebruik van onder andere de volgende detectiemethoden:

Kleurstoftechniek
Door een kleurstof in poedervorm toe te voegen aan water en dit water vervolgens te volgen door een leiding of over het dak, wordt snel bij benadering duidelijk op welk punt er sprake is van lekkage. Hier wordt de kleurstof immers teruggevonden.

Traceergastechniek
Leidingen worden bij deze methode onder druk gezet met een speciaal lekgas. Vervolgens wordt met speciale traceergas apparatuur opgespoord of er ergens gas uit de leiding lekt: dit drukverlies duidt op lekkage. Met de traceergastechniek wordt zelfs de kleinste lekkage opgespoord.

Drukmeting
Door steeds een bepaald deel van een leiding onder druk te zetten wordt bepaald of en waar er sprake is van lekkage. Op dat punt treedt immers drukverlies op. Door steeds kleine delen van de leiding te onderzoeken wordt naar het lek toegewerkt.

Iedere lekkage is uniek en vereist een andere aanpak. Vaak wordt een combinatie gemaakt van bepaalde detectiemethoden. De expert zal beslissen welke detectiemethoden er in uw situatie zullen worden ingezet. Wilt u in de regio Eindhoven een afspraak met ons maken? Aarzel dan niet, we zijn u graag van dienst.